Bramboračka

Co budete potřebovat:

  • 1 cibuli
  • tuk
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1250 ml kuřecího anebo zeleninového vývaru
  • 10 gramů sušených hub
  • polévkovou kořenovou zeleninu – kousek celeru, 1 mrkev, 1 petržel
  • 50 gramů kapusty
  • mletý kmín, stroužky česneku, majoránku, polévkové koření, petrželovou nať
  • 3 -4 středně velké brambory

Postup práce:

  1. Nejprve je zapotřebí oloupat a na jemno nakrájet cibuli, kterou pak dáte do hrnce restovat do zlatova.
  2. Do zlatova osmaženou cibulku zaprašte hladkou moukou a vytvořte světlou jíšku, která se zalije vlažným vývarem a pozvolna se přivádí do varu. Vařte alespoň 30 minut.
  3. Po půlhodině vaření do polévky přidejte opláchnuté sušené houby (hrst), očištěnou a na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, na nudličky nakrájenou opláchnutou kapustu a polévku opět vařte na mírném plameni minimálně 30 minut.
  4. Mezitím si připravte brambory. Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na malé kostičky a dejte vařit do druhého hrnce. Brambory slijte až budou poloměkké a přisypte je do polévky a dovaříme.
  5. Ke konci vaření bramboračky do polévky přidejte čerstvě prolisovaný česnek, mletý kmín a sušenou majoránku. Vše podle chuti. Polévku případně dosolte a opepřete.
  6. Talíř ozdobte čerstvě nasekanou petrželovou natí.


Doba přípravy:

1 hodina a 20 minut

Počet porcí:

10

   Podobné recepty:

Napsat komentář