Krémová brokolicová polévka

Co budete potřebovat:

  • 2 lžíce másla
  • 1 jemně nakrájenou cibuli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 1 brokolici o 500 – 750 gramech
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 100 ml šlehačky
  • sůl, pepř
  • 100 gramů parmezánu anebo čedaru
  • 1 den starou housku

Postup práce:

  1. Omyjte brokolici a její hlávku rozdělte na malé růžičky. Stonek očistěte, nakrájejte na kousky a nevyhazujte.
  2. Jemně nakrájenou cibuli orestujte na rozehřátém másle spolu s na kousky nasekaným brokolicovým stonkem.
  3. Následně do hrnce přidejte růžičky brokolice, zalijte vývarem, přikryjte a duste cca po dobu 10 minut.
  4. Po deseti minutách polévku rozmixujte do hladké kaše.
  5. Na pánvi rozpustíte máslo, které zaprášíte hladkou moukou  a vytvoříte světlou jíšku, kterou zalijete šlehačkou a přidáte do rozmixované brokolice.
  6. V dalším rendlíku osmahněte nakrájenou housku a vytvořte tak drobné krutonky.
  7. Do polévky přidejte špetku pepře.
  8. Těsně před podáváním do hrnce opatrně vmíchejte 100 gramů nastrouhaného sýru.
  9. Polévku ozdobte krutonky.


Doba přípravy:

cca 40 minut

Počet porcí:

4

   Podobné recepty:

Napsat komentář