Dršťková polévka

Co budete potřebovat:

  • 500 gramů vepřových drštěk
  • 100 gramů sádla
  • 5 velkých lžic hladké mouky
  • 1 litr hovězího silného vývaru
  • 1 větší cibuli
  • mletou sladkou papriku, sůl, pepř,mletý kmín , majoránku a stroužky česneku podle chuti

Postup práce:

  1. Vaření drštěk. Jestli se chcete zbavit zápachu je zapotřebí, abyste dali dršťky vařit do hrnce s vodou na 20 minut. Po dvaceti minutách vodu vylijte, nalijte novou a dejte zase vařit minimálně na dalších 20 minut. Potom vodu znovu vylijte a propláchněte, jak hrnec, tak dršťky a nalijte do hrnce vodu potřetí. Tentokráte dršťky vařte už do měkka.
  2. Měkké dršťky nakrájejte na tenké proužky.
  3. V hrnci rozpusťte sádlo a na něm osmažte na jemno nakrájenou cibuli do zlatova.
  4. Ke konci smažení cibule přidejte prolisované stroužky česneku a mletou sladkou papriku. Papriku nechte jen rozpustit, dávejte zde pozor, aby se paprika nespálila, protože pak by byla polévka hořká.
  5. Zalijte horkým hovězím vývarem anebo vytvořeným vývarem z vody a kostky masoxu.
  6. Do hrnce vhoďte na proužky nakrájené dršťky, které v hrnci necháte projít varem po několik minut.
  7. Mezitím si v druhém rendlíku vytvořte světlou jíšku ze sádla a hladké mouky.
  8. Ke konci vaření přidejte majoránku, mletý kmín, pepř. Podle potřeby ještě dosolte.


Doba přípravy:

1 hodina 40 minut

Počet porcí.

5

   Podobné recepty:

Napsat komentář