Dýňová polévka


Co budete potřebovat:

  • 3 plechovky tmavých fazolí
  • 1  plechovku na kousky nakrájených rajčat
  • 55 gramů másla
  • 4 stroužky česneku
  • 145 gramů cibule
  • sůl, pepř,
  • 950 ml hovězího vývaru
  • 500 ml dýňového pyré
  • 225 gramů dušené šunky
  • 45 ml octa vinegar (cherry)

Postup práce:

  1. Rozmixujte dvě plechovky tmavých fazolí spolu s jednou plechovkou nakrájených rajčat.
  2. Mixováním by vám mělo vzniknout krásné a hladké pyré.
  3. V hrnci dejte rozpustit máslo ke kterému přidáte na jemno nakrájenou cibuli a posléze i prolisovaný česnek.
  4. Restujte, dokud cibule nezesklovatí, pak do hrnce k cibuli a česneku přidejte rozmixované pyré, osolte a opepřete, přidejte poslední plechovku tmavých fazolí, dýňové pyré, hovězí vývar a ocet.
  5. Všechny ingredience spolu pořádně promíchejte, aby se vzájemně důkladně propojily.
  6. Po promíchání přiklopte poklicí a nechte dusit po dobu dalších 20 minut na mírném plameni. Občas polévku promíchejte.
  7. Polévka musí být dostatečně hustá a krémová.
  8. Nakonec celého varného procesu do dýňové polévky přidáte na drobné kostky nakrájenou dušenou šunku. Ještě chvilku šunku prohřejte a můžete servírovat.


Doba přípravy:

45 minut

Počet porcí:

6

   Podobné recepty:

Napsat komentář