Frankfurtská polévka

Co budete potřebovat:

  • 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla
  • cca 20 gramů slaniny ( tak dvě lžíce)
  • 2 malé cibulky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 velkou mrkev
  • 1 menší petržel
  • 2 velké brambory
  • 1,5 l vody + hovězí bujon anebo ještě lépe 750 ml vody a 750 ml pravého kuřecího anebo hovězího vývaru
  • 4 nožky frankfurtských párků
  • 1 lžíci sladké papriky
  • sůl a pepř, muškátový oříšek, pažitka a petrželka

Postup práce:

  1. Nejprve na másle osmahněte na drobné kostky nakrájenou slaninu spolu s na jemno nakrájenou cibulí a další na kousky nakrájenou zeleninou.
  2. Po osmahnutí zaprašte hladkou moukou, přidejte sladkou papriku, kterou nechte jen rozpustit a  směs pak následně zalijte vývarem a přiveďte do varu.
  3. Zeleninu pak nechte vařit dvacet až třicet minut do měkka.
  4. Mezitím si nakrájejte frankfurtské párky na tenké plátky a v druhém rendlíku osmahněte.
  5. Pokud je zelenina již měkká, rozmixujte ji.
  6. Do krému přidejte sůl, pepř, trošku muškátového oříšku, osmahnuté párky a nechte ještě projít varem (cca 3 -5 minut).
  7. Těsně před podáváním do polévky přidejte do polévky pažitku a jemně nasekanou petrželku.


Doba přípravy:

20 minut plus cca 30 minut vaření

Počet porcí:

4 porce

   Podobné recepty:

Napsat komentář