Gulášová polévka

Co budete potřebovat:

  • 400 gramů hovězí kližky
  • 2 střední cibule
  • 1 lžíci sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 g slaniny
  • 3 středně velké brambory
  • 3 litry vody
  • 3 stroužky česneku
  • mletou sladkou papriku, mletý kmín, majoránku, mletý pepř, sůl

Postup práce:

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte ji do hrnce rozškvařit spolu s na kostky nakrájenou a odblaněnou kližkou.
  2. Prudce opečte.
  3. Pak  k masu přidejte mletou sladkou papriku, nechte ji rozpustit a zalijte vodou. Pokud chcete pikantní gulášovou polévku, přidejte i trochu chilli.
  4. Duste pod poklicí minimálně 1 a půl hodiny.
  5. V průběhu dušení hlídejte maso, aby se nepřipálilo a občas promíchejte.
  6. Oloupejte brambory, které omyjete a nakrájíte na drobné kostičky.
  7. V druhém hrnci roztopte sádlo a přidejte k němu na jemno nakrájenou cibuli, kterou restujte do zlatova. K této restované cibulce přidejte hladkou mouku a vytvořte světlou jíšku, tu pak následně přidejte do hrnce s masem a vmíchejte do hladka, aby nevznikly hrudky.
  8. Dolijte vodu, přidejte na drobno nakrájené umyté brambory, přidejte mletý kmín, majoránku, pepř a vařte ještě dalších 25 minut.
  9. Prolisovaný česnek do polévky přidejte asi 3 minuty před koncem varu.


Doba přípravy:

2 hodiny

Počet porcí:

6

Tip pro vás:

Ke gulášové polévce podávejte chleba anebo dalamánky.

   Podobné recepty:

Napsat komentář