Houbová polévka

Co budete potřebovat:

 

  • 6 čerstvých hříbků
  • 3 střední brambory
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lahůdkové cibulky
  • 1 žloutek
  • 1250 ml vody
  • 200 ml mléka
  • špetku mletého pepře, drcený kmín, sůl


Postup práce:

 

  1. Čerstvé hříbky očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpustíte kousek másla ke kterému přidáte očištěné a na kolečka nakrájené lahůdkové cibulky a na plátky nakrájené hříbky. Nejprve restujte a pak duste po dobu asi 10 minut.
  3. V hrnci roztopte další kousek másla, který zaprášíte hladkou moukou a vytvoříte světlou jíšku, kterou zředíte vodou do níž pak následně přidáte očištěné a na malé kostičky nakrájené brambory a na hrubo nastrouhanou mrkev.
  4. Do polévky dále přidejte mletý kmín, sůl a podušené hříbky s cibulkou. Nechte vařit na mírném ohni cca 20 minut.
  5. Těsně před podáváním do polévky vmíchejte jeden žloutek a pepř.
  6. Před podáváním do talířů vložte ne drobno nakrájenou nať z lahůdkových cibulek a zalijete horkou houbovou polévkou.


Doba přípravy:

40 minut

Počet porcí:

4 – 5

   Podobné recepty:

Napsat komentář