Krkonošská cibulačka s masem

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů hovězího předního masa bez kosti
  • 2,3 litru hovězího vývaru
  • 200 gramů brambor
  • 200 gramů kořenové polévkové zeleniny
  • 10 gramů sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 350 gramů středně velké cibule
  • 3 vejce
  • 1 krajíc chleba
  • sůl, mletý kmín, polévkové koření, čerstvá petrželová nať

Postup práce:

  1. Opláchnuté hovězí maso nakrájejte na kostky a dejte vařit do hovězího vývaru.
  2. Když se maso uvaří do měkka je čas na to, abyste do hrnce přidali oloupané, omyté a na kostičky nakrájené brambory, omytou, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu, propláchnuté a na chvilku namočené sušené houby, prolisovaný česnek a to vše vařte do měkka.
  3. Mezitím si očistěte, oloupejte a nakrájejte na kolečka cibuli. Takto připravenou cibuli pak vložte do polévky spolu s mletým kmínem a nechte ještě tak 10 minut povařit.
  4. Potom do polévky zašlehejte vejce, okořeňte polévkovým kořením a případně i přidejte sůl.
  5. Chleba nakrájejte na malé kostičky a pečte na pánvi.
  6. Před koncem vaření do polévky přidejte nasekanou petrželku a zlehka promíchejte.
  7. Cibulačku podávejte tak, že polévku nalijete do misek či talířů, které ozdobíte opečeným chlebem.


Doba přípravy:

60 minut

Počet porcí:

10

   Podobné recepty:

Napsat komentář