Kuřecí polévka se srdíčky

Co budete potřebovat:

  • 200 gramů kuřecích srdíček
  • 1 cibuli
  • půl pórku
  • kousek květáku
  • polévkovou kořenovou zeleninu (1 mrkev, kousek celeru a 1 petržel)
  • 6 hlaviček růžičkové kapusty
  • 1 lahůdkovou cibulku
  • hrst nudlí
  • 2 litry vody
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • – 4 kuličky nového koření
  • – 6 kuliček pepře
  • zelenou petrželku, sůl

Postup práce:

  1. Kuřecí srdíčka opláchněte, očistěte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou.
  2. Do vody přidejte nové koření, pepř, bobkový list, sůl a dejte vařit na 1 hodinu na mírném plameni.
  3. V průběhu tohoto vaření si nachystejte zeleninu. Všechnu ji pořádně omyjte, očistěte a oloupejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na nudličky, lahůdkovou cibuli a pórek na kolečka, květák nakrájejte na kousky a stroužky česneku na plátky, růžičkovou kapustu nekrájejte, ale nechte vcelku.
  4. Po hodině vaření zceďte vývar – pozor ale nevylívat! Do vývaru přidejte nakrájenou zeleninu a vařte ji asi 15 minut.
  5. Ze zcezených srdíček uřízněte vyčnívající cévky a srdíčka pak nakrájejte na plátky. Takto upravená kuřecí srdíčka pak vraťte zpět do polévky.
  6. Nakonec do polévky zavařte hrst polévkových nejlépe vlasových nudlí.
  7. Při servírování polévku posypte čerstvě nasekanou petrželkou.


Doba přípravy:

1 hodina 40 minut

Počet porcí:

6 – 8

   Podobné recepty:

Napsat komentář