Květáková polévka

Co budete potřebovat:

  • 1 menší květák
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • 1 lžíce máslo
  • 1,5 litru vody
  • nadrobno nasekaná petrželka
  • sůl, pepř špetka muškátového oříšku


Postup práce:

 

  1. Květák opláchněte a rozeberte na malé růžičky, ty pak vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do měkka.
  2. Během vaření si na pánvi osmažíte na másle jemně nakrájenou cibuli do zlatova, kterou pak následně zaprášíte hladkou moukou a vytvoříte světlou jíšku.
  3. Tu pak přidáte do hrnce s květákem a rozšleháte tak, aby nevznikly hrudky.
  4. Šťouchadlem na brambory květák rozmačkejte a přidejte do polévky na jemno nastrouhanou očištěnou mrkev. Vařte ještě dalších 10 minut.
  5. Nakonec polévku okořeníte špetkou muškátového oříšku a troškou pepře, rozklepnete do polévky jedno vejce a s citem vmíchejte do polévky, ozdobte nasekanou petrželkou a můžete servírovat.


Doba přípravy:

30 – 40 minut

Počet porcí:

4

   Podobné recepty:

Napsat komentář