Polévka z uzeného masa

Co budete potřebovat:

  • 400 gramů uzené krkovice anebo uzených kostí
  • polévkovou kořenovou zeleninu (mrkev, kousek celeru, petržel)
  • 1 cibuli
  • 2 hrsti krup
  • 2 litry vody
  • pažitku, mletý pepř, sůl

Postup práce:

  1. Uzené maso nebo kosti opláchněte a vložte do hrnce, který naplníte studenou vodou.
  2. Hrnec položte na sporák a vodu v hrnci přiveďte do varu, kde kosti nebo maso deset minut  povaříte.
  3. Po deseti minutách maso z hrnce vytáhněte přeložte ho do tlakového hrnce, kde jej zalijeme opět čerstvou vodou, ale tentokrát horkou a necháme vařit cca 40 minut.
  4. Mezitím, co se bude maso vařit si očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji na malé kousky.
  5. Kroupy namočte do vody a nechte trochu nabobtnat.
  6. Po 40 minutách vaření maso či kosti z tlakového hrnce vyjměte, vývar zceďte do čistého hrnce, kam následně přidáte nakrájenou zeleninu,  na kostičky nakrájenou cibuli a dáte vařit ještě dalších 20 minut.
  7. Mezitím maso nakrájíte na kostky anebo oberete kosti a vrátíte maso zpět do polévky.
  8. Asi 10 minut před koncem vaření vložte do polévky namočené kroupy. Polévku pak dosolte, opepřete a ozdobte čerstvě nakrájenou pažitkou.


Doba přípravy:

1 hodina 20 minut

Počet porcí:

8

   Podobné recepty:

Napsat komentář