Pórková polévka

Co budete potřebovat:

  • 50 gramů slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 gramů pórku
  • 125 ml kelímek sladké smetany
  • 1 litr kvalitního silného vývaru, třeba hovězího
  • sůl a pepř

Postup práce:

  1. Slaninu nakrájejte na drobné kostky.
  2. V hrnci roztopte máslo ke kterému přidejte na kostky nakrájenou slaninu a nechtě škvařit.
  3. Omyjte pórek, zbavte kořínků a vrchních slupek a nakrájejte na jemná kolečka. Takto nakrájený pórek pak potom přidejte do hrnce ke snažící se slanině.
  4. Až se slanina i pórek opeče, zaprašte je moukou a zalijte jedním litrem kvalitního hovězího vývaru.
  5. Polévku přiveďte do varu a vařte po 20 minut na mírném ohni.
  6. Po 20 minutách do polévky vlijte smetanu, osolte a opepřete.


Doba přípravy:

15 minut plus 30 minut vaření

Počet porcí:

4

Tip pro vás:

Podávat můžete s krutonky anebo opečenou bagetou.

   Podobné recepty:

Napsat komentář