Rybí polévka

Co budete potřebovat:

  • 500 gramů rybího filé
  • 4 střední brambory
  • 4 střední rajčata
  • 2 střední cibule
  • 1 sklenici bílého vína
  • 2 lžíce slunečnicového anebo olivového oleje
  • 1,5 litru vody
  • 2 kostky masoxu anebo tuhého bujonu
  • 6 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • špetku tymiánu (sušeného)
  • pepř, sůl

Postup práce:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  2. Nakrájenou cibuli pak vložte do hrnce s rozpáleným olejem spolu s nakrájeným filé na menší kousky a osmahněte.
  3. Do hrnce následně přidejte i na kousky nakrájená rajčata, která jste předtím spařili v horké vodě a zbavili slupek.
  4. Do směsi pak postupně přidejte na plátky nakrájené a propláchnuté brambory. Podlijte trochou vody.
  5. Do vody přidejte sůl a asi čtvrt hodinu duste.
  6. Posléze přidejte kuličky pepře, nového koření, tymián a bobkový list.
  7. Do hrnce přilijte  sklenici bílého vína a dolijte zbytek vody do níž přidáte i masox a prolisované stroužky česneku.
  8. Polévku promíchejte a nechte ještě chvíli povařit.
  9. Nakonec podle chuti přidejte pepř, či sůl  a polévku podáváme ozdobenou nasekanou zelenou petrželkou.


Doba přípravy:

1 hodina a 30 minut

Počet porcí:

4

   Podobné recepty:

Napsat komentář