Slepičí polévka s kapáním

Co budete potřebovat:

  • půlku slepice
  • 1 mrkev
  • 1 kedlubnu
  • 2 cibule
  • půl pórku
  • 2 litry vody
  • zelenou petrželku
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 6 kuliček nového pepře
  • sůl

Postup práce:

  1. Slepici důkladně omyjte a případně očistěte od zbytků peří. Pak polovinu slepice vložte do tlakového hrnce spolu s kořením a solí, zalijte vodou a dejte vařit.
  2. Slepici v tlakovém hrnci vařte po dobu 40 minut na mírném ohni.
  3. V průběhu vaření si nachystejte zeleninu. Zeleninu omyjte, očistěte, oloupejte a nakrájejte. Mrkev, kedlubnu i obě cibule nakrájejte na kolečka.
  4. Po 40 minutách by měla být slepice již uvařená, proto ji z hrnce vyjměte a vývar sceďte do hrnce.
  5. Do hrnce k vývaru přidejte nakrájenou a očištěnou zeleninu a nechte vařit 20 minut na mírném plameni.
  6. V průběhu vaření zeleniny vykostíte slepici a slepičí maso nakrájíte na malé kousky, které opět vložíte zpět do polévky.
  7. Kapání vyrobíte si z jednoho vejce, 1,5 lžíce hrubé anebo polohrubé mouky a soli. Toto kapání pak zavařte do polévky.
  8. Jako poslední tečku přípravy slepičí polévky do hrnce nasypejte čerstvě nasekanou petrželku a servírujte.


Doba přípravy:

1 hodina a 10 minut

Počet porcí:

6 – 8

   Podobné recepty:

Napsat komentář