Slovenská fazolová polévka s uzeným masem

Co budete potřebovat:

  • 300 gramů bílých fazolí
  • 400 gramů uzeného masa
  • 2 střední cibule
  • 2 litry vody
  • 500 ml mléka
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • kelímek sladké smetany
  • hladkou mouka
  • mletou sladkou papriku, trochu octa, cukr, sůl

Postup práce:

  1. Přeberte fazole a dejte je večer namočit do studené vody. Máčejte až do druhého dne.
  2. Vodu z fazolí slijte a ještě jednou fazole propláchněte. Pokud byste tak neučinili mohli byste trpět nadýmáním.
  3. Fazole dejte do hrnce, zalijte čerstvou vodou, přidejte bobkový list a k tomu přidejte i opláchnuté uzené maso vařte pod pokličkou do měkka.
  4. V druhém hrnci rozpustíme sádlo ke kterému přidáte na jemno nakrájenou cibuli, kterou osmažíte, zaprášíte hladkou moukou a vytvoříte světlou jíšku tím, že do hrnce přilijte mléko a smetanu. Pořádně vmíchejte, aby vám nezůstaly hrudky. Krém je potřeba vařit 30 minut a to za stálého míchání, aby se nepřipálilo.
  5. Po půl hodině přidáme k fazolím a dochutíme sladkou paprikou, octem, solí a případně cukrem.
  6. Uvařené uzené maso vyjměte z hrnce a nakrájejte na kousky a vraťte zpět spolu s na plátky nakrájeným česnekem. Ještě tři minuty prohřejte a můžete podávat.


Doba přípravy:

55 minut

Počet porcí:

4

Tip pro vás:

Tato fazolová polévka je samostatné jídlo.

   Podobné recepty:

Napsat komentář