Špenátová polévka

Co budete potřebovat:

  • 2 balení mraženého špenátu
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 750 ml vývaru anebo vody a jedné kostky masoxu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř

Postup práce:

  1. Do hrnce dejte rozpustit máslo na které vysypete jemně nakrájenou cibuli a osmažíte do zlatova.
  2. Osmahnutou cibuli zaprašte moukou, vytvořte světlou jíšku, kterou zalijete vodou anebo vývarem (asi 250 ml). Pokud vodou, tak do ní vhoďte jednu kostku masoxu a vařte za občasného míchání asi 6 minut.
  3. Po šesti minutách do hrnce přidejte částečně rozmrznutý špenát nakrájený na kousky a dolijte zbytek vody anebo vývaru.Přiveďte k varu, osolte, opepřete a nechte špenát úplně rozpustit.
  4. Nakonec do polévky prolisujte česnek, vmíchejte jedno vejce a nalijte sladkou smetanu. Špenátovou polévku prohřívejte již jen nanejvýše 3 minuty.


Doba přípravy:

15 minut

Počet porcí:

4

Tip pro vás:

Jestli chcete dodat špenátové polévce větší šmrnc, můžete ji servírovat ozdobenou s opečenými krutonky z chleba anebo bagety.

Špenát již více neohřívejte, neprospělo by mu to!

   Podobné recepty:

Napsat komentář