Tukožroutská polévka

Co budete potřebovat:

  • 1 plechovku s loupanými rajčaty cca 800 gramů
  • 3 zelené papriky
  • 6 velkých cibulí
  • 1 menší hlávku zelí
  • 1 menší celer
  • olivový olej
  • 4 litry vody
  • masox, polévkové koření, česnek

Postup práce:

  1. Omyjte papriku, očistěte ji od semínek a nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Celer také očistěte a nastrouhejte jej na hrubém vzoru na struhadle.
  3. Cibuli očistěte, oloupejte a také nakrájejte na tenké nudličky.
  4. Hlávku zelí opláchněte, zbavte svrchních listů a nakrouhejte anebo nakrájejte na tenké pásky.
  5. Konzervu s rajčaty otevřete a rajčata taktéž nakrájejte.
  6. Do velkého hrnce dejte trochu olivového oleje, který rozpalte a restujte na něm veškerou nakrájenou zeleninu.
  7. Po chvíli dejte zeleninu chvilku podusit (asi 10minut).
  8. Po 10 minutách zeleninu zalijte vodou do níž přidáte kostku masoxu, polévkové koření a na plátky nakrájený česnek. Nechte vařit.
  9. Zeleninu v polévce vařte tak dlouho, dokud nebude měkká, ale zároveň i stále křupavá.
  10. Následně tuto polévku naporcujeme do menších nádob a uložíme do chladu. Tato polévka se jí po dobu jednoho týdne po celý den. To znamená – ráno, v poledne i večer.


Doba přípravy:

1 hodina

Počet porcí:

21

   Podobné recepty:

Napsat komentář