Zeleninová polévka

Co budete potřebovat:

  • mraženou polévkovou zeleninu ( s kukuřicí)
  • 1 menší cibuli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 gramů rýže
  • 125 ml sladké smetany
  • 1 žloutek
  • 1,5 litru vody
  • nať z lahůdkové cibulky
  • špetka pepře, sůl

Postup práce:

  1. V hrnci roztopte máslo na které nasypte oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku.
  2. Cibulku nechte na másle zesklovatět, abyste k ní mohli přidat mraženou zeleninu.
  3. Mraženou zeleninuv hrnci trochu  na cibulce restujte, pak ji zaprašte moukou, ještě chvilku smažte a potom směs zalijte vodou.
  4. Do hrnce potom přidejte propláchnutou rýží studenou i horkou vodou. Polévku osolte, opepřete a vařte 20 minut.
  5. Během vaření si v misce nachystejte krém ze žloutku a sladké smetany.Vmíchejte žloutek do smetany.
  6. Po dvaceti minutách vaření polévky smetanu se žloutkem vlijte do polévky.
  7. Těsně před podáváním polévku ozdobte na proužky nakrájenou cibulovou natí a servírujte s čerstvou houskou anebo s čerstvými v troubě opečenými plátky bagety.


Doba přípravy:

Celková doba přípravy – 40 minut.

Počet porcí:

6

   Podobné recepty:

Napsat komentář