Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka recept na přípravu

kvalitně napsaný tradiční recept na přípravu gulášová polévka, plus video recept na přípravu gulášová polévka zcela odlišný co se týče chutná ale s podobným Postupem

Co budete potřebovat:

  • 400 gramů hovězí kližky
  • 2 střední cibule
  • 1 lžíci sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 g slaniny
  • 3 středně velké brambory
  • 3 litry vody
  • 3 stroužky česneku
  • mletou sladkou papriku, mletý kmín, majoránku, mletý pepř, sůl

Postup práce:

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte ji do hrnce rozškvařit spolu s na kostky nakrájenou a odblaněnou kližkou.
  2. Prudce opečte.
  3. Pak  k masu přidejte mletou sladkou papriku, nechte ji rozpustit a zalijte vodou. Pokud chcete pikantní gulášovou polévku, přidejte i trochu chilli.
  4. Duste pod poklicí minimálně 1 a půl hodiny.
  5. V průběhu dušení hlídejte maso, aby se nepřipálilo a občas promíchejte.
  6. Oloupejte brambory, které omyjete a nakrájíte na drobné kostičky.
  7. V druhém hrnci roztopte sádlo a přidejte k němu na jemno nakrájenou cibuli, kterou restujte do zlatova. K této restované cibulce přidejte hladkou mouku a vytvořte světlou jíšku, tu pak následně přidejte do hrnce s masem a vmíchejte do hladka, aby nevznikly hrudky.
  8. Dolijte vodu, přidejte na drobno nakrájené umyté brambory, přidejte mletý kmín, majoránku, pepř a vařte ještě dalších 25 minut.
  9. Prolisovaný česnek do polévky přidejte asi 3 minuty před koncem varu.

 

Doba přípravy:

2 hodiny

Počet porcí:

6

Tip pro vás:

Ke gulášové polévce podávejte chleba anebo dalamánky.

Gulášová polévka video recept:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *